google tags

sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Hiljaisuuden rikkominen osa 2

Apua kun aika menee niin nopeesti. On vierähtäny puol vuotta (6kk!) kun viimeksi tein postauksen. 

Siitä huolimatta ootte käyneet lukemassa miun tekstejä, iso kiitos ja halaus siitä! 

Mulla on ollut täys fokus opinnoissa tän kevään, eikä aika taikka energia ole riittänyt kirjoittamiseen. Nyt kesällä ajattelin vähän aktivoitua tämänkin homman suhteen. 

Pielisjoki ja nätti auringonlasku

Niin tosiaan, ensimmäinen lukuvuosi ammattikorkeassa on nyt takanapäin. Ihan uskomatonta että ollaan jo täällä asti vuotta 2021.
Brunssi

Hautausmaalla oli niin nätti kynttilämeri jouluna

Mitä mulle kuuluu?

Alkuvuosi tosiaan tuli keskityttyä opintojen eteenpäin viemiseen. Tuntui että isoin työ pakkaantui nimenomaan viimeisille kahdelle kuukaudelle, mutta nyt on viimeinen tentti tehtynä ja virallinen kesäloma alkakoon! 
Kesätöitä en ainakaan vielä ole saanut. Töitä hain ja työtarjouksia tuli, mutta harmikseni ne olisivat alkaneet jo huhtikuussa. Joten päädyin ystävällisesti kieltäytymään, koska opinnot menevät itsellä työnteon edelle tässä elämänvaiheessa. Muutenkin pitkän opiskelurupeaman jälkeen olen ihan loman tarpeessa.. joten mietin työhommia sitten taas kun olen ensin saanut hiukan levättyä ja voimia palauteltua. Otin kumminkin kesäksi kursseja 16 opintopisteen verran, joten uskon että niissäkin riittää hommaa. Voin niistä kertoa enemmän jossain tulevassa postauksessa! 
Nachopeltii ja valkkarii

Mitä ekalta opiskeluvuodelta jäi sitten käteen?

12 kurssia ja 50 opintopistettä. (okei, kaikkia kursseja ei ole vielä arvioitu, mut itseluottamus on korkealla että sain kaikki loput 5 tenttiä kyllä läpi) Saan olla itestäni ihan pirun ylpee! 
Hirrveesti kaikkea uutta. Uusi elämävaihe, uudet luokkatoverit, uusia ystäviä, uusia oppiaineita, uusia kokemuksia, etäluentoja ja vinopino etätehtäviä ja tenttejä, puhtaat haalarit ja hyvinvoiva maksa.
Ainiin meidän koulu siiirtyi 2020 vuoden marraskuun lopulla KOKONAAN edäksi. Eli Joulukuusta toukokuuhun meillä oli vain etäopetusta, etäluentoja, etätehtäviä, etätapaamisia, etätenttejä, etää, etää ja vielä kerran etää. Läppärin tuijottaminen on tullut todella tutuksi. Mutta kukaan ei kumminkaan tälle tilanteelle mitään voinut ja kaikki olimme samassa veneessä etäilyn suhteen. Kaksi juridiikan tenttiä kumminkin järjestettiin koululla. Kumpanakin kertana tuntui kun olisi ekaa kertaa astunut wärtsilän ovista sisään. 
Uuden karheet haalarit jalassa, ehkä ens syksynä lähen näitäki ulkoiluttaan

Hain myös tuutoriksi ja pari koulutusta siihen liittyen on jo takana. Nyt teemme toimintasuunnitelmaa ensisyksynä aloittaville opiskelijoille. Hakijoita oli harmillisen vähän ja meitä on nyt 3 tradenomi-alan tuutoria 90 opiskelijalle :D. Saamme apuja kumminkin muilta aloilta sekä pokalta, killalta ja nyt-hankkeelta.

Päätin tähän kouluun hakiessani etten stressaa itseäni hengiltä arvosanojen takia, vaan teen parhaani ja sen on riitettävä, piste. Kurssien lopulliset arvosanat ovat olleet tähän mennessä tosi hyviä, ilman stressin tuomaa lisätaakkaa. Toki ei siitä kokonaan irti pääse, eikä pidäkkään. Pieninä annoksina se onkin ollut eteenpäin vievä asia ja tehtävät on tullut tehtyä ajallaan. (paitsi yksi, jonka vaan unohdin.. mutta syytän lauantaista 7h tutor-koulutusta siitä. Sen pystyi palauttamaan jälkijunassakin. Ei oteta tavaksi.) 
 Tein syksyn hieman muita helpotettuna, silleen ennaltaehkäisevästi ja se oli ihan paikallaan. Kevään tein samaa tahtia kuin muut. Tulihan se väsymys sieltä kaveriksi sitten lopulta ja jouduin ponnistelemaan vähän enemmän, mutten kadu. Tilanne ei eskaloitunut kumminkaan pahaksi, onhan mulla jo selviytymiskeinoja näiden tilanteiden varalla. On rehellinen itselleen tilanteesta ja sallii itselleen enemmän lepoa ja satsaa palautumiseen. Sainpas kuulostamaan sen yksinkertaiselta ja helpolta. Pääasia kumminkin on, ettei sairaslomalle joutuminen ollut lähimaillakaan. Joka oli iso pelkoni opintoja aloittaessa. Kaikki sujui kumminkin oletettua paremmin etäilystä ja koronasta huolimatta. Ainakin on oppinut enemmän itseohjautuvammaksi jos ei muuta muistiin jäänyt. Opiskelu kokonaan etänä on vaatinut todella paljon itsenäisyyttä ja omatoimisuutta. Onneksi syksyllä ehdimme olla sen pienen pätkän koulussa, niin löytyi niitä omanlaisia ihmisiä, joihin on pitänyt yhteyttä koko etäilyn ajankin ja joilta on voinut kysyä apua ja motivaatiota opiskeluun tarvittaessa. 

Niin, se motivaatio. Välillä se on ollut menossa mukana mutta kyllä se on kateissakin ollut. Luokkatilanteiden tuoma opiskelumotivaatio ja sosialisoituminen oli siis poissapelistä marraskuun lopun jälkeen ja opinnoissa eteneminen tuntui välillä yksinäiseltä rämpimiseltä. Kumminkin tilanne korjautui kun pienellä porukalla opiskeli tai vietti luentoja yhdessä. 

Harrastuksista

Hommasin itelleni joululahjaksi aktiivisuusrannekkeen. Siitä on ollut mielenkiintoista seurata yöllistä palautumista ja miten paljon todellisuudessa tulee liikuttua.

 Polar Ignite, ihan kiva treenikamu






Kuntosali on kulkenut koko vuoden mukana matkassa. Joinakin viikkoina salille tuli eksyttyä kerran tai ei kertaakaan mutta parhaimpina viikkoina treenikertoja oli 4-5. Pinaattiletut ja fastin berry dark choco crisp-patukat ovat maistuneet. Haluisin rasvaprosenttia vähän alemmas. Syön liikaa hiilareita. Ehkä liian vähän proteiinia. En kumminkaan tiedä onko mikään diettaaminen tai kaloreiden vahtaaminen kumminkaan mun juttu. Ketoilemaan en ala. Ehkä pitäisi vaan lisätä vähän enemmän kasviksia ruokavalioon ja vähentää poppareiden syömistä(ja suklaalevitteen syömistä suoraan purkista, mut vitja se on hyvää!)



Ainiin ja alkuvuodesta aloitin Twerk-tanssikurssin jossa kävin kerran viikossa, aina maanantaisin. Kehityin twerkkaajana kivan ryhmän ja hyvän opettajan ansioista. Nyt kesän ajan ajattelin vain kertailla opittua ja katella youtubesta ja ig:stä videoita. Jäin siihen niin koukkuun kumminkin, että jatkan tanssimista sitten syksyllä. 
vähän venyvyyttä

Äänikirjat on myös olleet in tänä keväänä. Niitä kun voi kuunnella missä vaan, milloin vaan. Salille pyöräillessä, bussia odotellessa, nukkumaan mennessä jne. Muutaman esiin nostaakseni Unfu*k yourself; Lopeta 
märehtiminen, aloita elämä, Miksi nukumme, Mindset; menestymisen psykologia, Korkeintaan vähän väsynyt ja Eerika ovat olleet ehdottomia lemppareita.


Terapiassa oon käyny nyt kerran viikkoon. Siellä saralla nyt ei ole mitään mainitsemisen arvoista. Kesätauko alkaa juhannuksen jälkeen ja terapia jatkuu elokuussa. Nyt pitäisi ottaa lääkäriin yhteyttä 3.vuoden terapialausunnosta. Jatkohakemus pitää laittaa kumminkin vetämään ennen kesätaukoa, koska nykyisin kela haluaa hakemuksen 3kk ennen uuden terapiavuoden aloittamista ja elokuussa oltaisiin jo myöhässä aikataulusta. 

Otin myös uuden pienen tatskan.



Lomaterkuin Milla

2 kommenttia: